آژانس آتورایگل

قشم

جزیره قشم بزرگترین جزیره ایران و خلیج فارس و بزرگترین جزیره غیر مستقل این کره خاکی در تنگه هرمز و در جنوب آب های خلیج فارس قرار دارد.

این جزیره از شمال به بندر عباس، از شمال شرق به جزیره هرمز، از شرق به جزیره لارک، از جنوب به جزیره هنگام و از جنوب غربی به جزیره های تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی می‌رسد.

به قشم در دوران ساسانی ابرکاوان(Abarkāvān) گفته می‌شدو در واقع واژه «کاوان » ، که در زبان پارسی میانه به معنای «از تبارکاوه» است، به صورت یک اسم شخص در منابع یافته می‌شود.

ممکن است که این نام به شکل درگاهان / درگوان، که به روستایی در کرانه شمالی جزیره قشم، سیزده مایلی غرب شهر قشم اطلاق شده‌است، برجای مانده باشد.

به نوشته اصطخری و ابن حوقل، ابرکاوان جزیی از کوره اردشیر استان فارس بوده است.

ابرکاوان در اوایل عصر اسلامی، سرزمینی شکوفا و پررونق و برخوردار از شهرو روستاهایی بسیار آباد با کشتزارهایی پربار، درختان خرما و دیگر درختان میوه بوده است.

شهر یک مرکز فعال دریانوردی – تجاری (و منبع آب شیرین برای کشتی‌ها) بوده است.

شهر قشم در شرقی‌ترین نقطه جزیره واقع شده‌است و به رغم آنکه این شهر نسبت به کل جزیره مرکزیت هندسی ندارد، اما به علت موقعیت مهم استراتژیک آن (دید گسترده به جنوب، شمال و شرق، دید به تنگه هرمز، نزدیکی به بندرعباس و…) از قدیم واجد اهمیّت بوده و عمده‌ترین سکونتگاه جزیره محسوب می‌شود.

انتخاب شهر قشم به عنوان پایگاه اصلی توسعه منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی قشم نیز بر اهمیت این شهر افزوده‌است.

جزیر قشم دارای ساحل صخره ای، ماسه ای و گلی است که کمتر جزیره ای در دنیا این ویژگی را دارد.

غذا های محلی و دریایی، دیدنی های طبیعی و معاشرت با مردمان خونگرم قشم در کنار هم ترکیب بسیار جذابی برای سفر به این جزیره است.

گویش این منطقه فارسی با گویش بندری است.

زبان محل جزیره قشم ترکیبی از فارسی، بندری، عربی، هندی و انگلیسی است.

مردم بومی جزیره به اسلام و مذهب سنی شافعی دارند.

مردم جزیره قشم (بومیان) متشکل از مسلمان پیرو مذهب تسنن(شافعی)هستند.

دین‌داری در میان مردم این جزیره جایگاه خاصی دارد و فرزندان خود را از کودکی به نمازخواندن و روزه‌گرفتن و یادگیری قرآن تشویق می‌کنند.

به دلیل ورود کالاهای بسیار مهم از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به این جزیره و همچنین بازار پر رونق حاصل از این موضوع و همچنین وجود بنادر مهم و اختصاصی بر اهمیت این جزیره افزوده است.

بنادر مهم و صیادی شهرستان قشم به ترتیب زیر هستند:

۱- بهمن ۲ – شهید ذاکری ۳ – بندر سوزا ۴ – مسن ۵ – سلخ ۶ – کاوه ۷ – لافت ۸ – درگهان ۹ – باسعیدو ۱۰ – فجر ۱۱ – شرکت نفت ۱۲ – رمچاه ۱۳ – کندالو ۱۴ – طبل ۱۵ – هنگام

زبان اصلی مردم قشم، فارسی است ولی با گویش بندری صحبت می‌کنند که برای همه مردم و مسافرانی که به جزیره مسافرت می‌کنند قابل درک و فهم است.

لهجه محلی و متداول مردم قشم در شهرها و روستاهای آن تقریباً یکسان است.

به‌طور کلی زبان محلی قشمی، آمیخته‌ای از زبان‌های عربی، فارسی، بندری، هندی و انگلیسی است.

میانگین دمای سالانه قشم حدود 27 درجه سانتیگراد است و رطوبت بالاست که میانگین سالانه آن به74% می‌رسد.

جزیره قشم تا حدودی توان بالقوه برای دامپروری را دارد و هم‌اکنون دامپروری به روش سنتی در جزیره انجام می‌گیرد.

نزدیک به ۲۰۰۰ راس بز از نژادهای مخصوص تالی، جزیرتی، پاکستانی و هم چنین حدود ۳۰۰۰ راس گوسفند و گاو گوساله و چند هزار ماکیان در جزیره وجود دارد.

منابع تغذیه دام‌ها بیشتر از سرشاخه‌ها و برگ درختان حرا است. مردم جزیره نوعی غذا به نام «فخاره» برای دام‌های خود درست می‌کنند.

بیشتر دام‌ها در این جزیره در دشت مرکزی (یعنی توریان، رمکان، گربه دان و کاروان) هستند.

شتر یا سفینه صحرا در گذشته از اهمیت خاصی برخوردار بوده که انطباق بیشتری با محیط جزیره داشته‌است و برای حمل و نقل وهم چنین شیر و گوشت نگهداری می‌شده‌است.

شترداری بیشتر در روستای طبل، جی جیان، سهیلی وصلخ رایج است.

تعداد شترها در این جزیره افزون بر۳۰۰۰ نفر است.

ویزای تاجیکستان

 

بهترین زمان سفر

 

بهترین زمان از نظر آب و هوا

متوسط دمای این جزیره در گرم‌ترین زمان سال یعنی از اوایل تیر تا اوایل مرداد، ۳۴ درجه سانتیگراد است و تا ۳۸ درجه سانتگراد نیز افزایش پیدا می‌کند.

متوسط دمای سردترین زمان سال که از اوایل دی ماه تا اوایل بهمن ادامه دارد، ۱۸٫۵ درجه سانتیگراد، حداقل دما ۱۳٫۵ درجه سانتیگراد و حداکثر دما ۲۳ درجه ساتنیگراد است.

در کل بهترین زمان سفر قشم از این نظر از اوایل آذر تا اوایل فروردین است.

در این ماه‌ها متوسط دما تقریبا ۲۰ درجه سانتگراد بوده و دما از ۲۴٫۵ بیشتر نمی‌شود.

در ضمن اگر قصد چادرزنی در فضاهای باز را دارید، باید بگویید در اوایل دی تا بهمن احتمال کم بارش باران وجود دارد.

شلوغ‌ترین و خلوت‌ترین زمان جزیره

شلوغ‌ترین زمان قشم معمولا ۳ ماه زمستان و ایام نوروز و خلوت‌ترین زمان هم سه ماه تابستان است.

چنانچه در ایام تعطیلی فصل زمستان یا ایام نوروز با خودروی شخصی خود به این جزیره سفر کنید.

برای انتقال خودروی خود به جزیره با لاندی‌گراف باید مدت زیادی منتظر بمانید که ممکن است سه یا چهار ساعت یا حتی بیشتر هم طول می‌کشد.

البته اگر تنها برای خرید به این جزیره سفر می‌کنید و قصد بازدید از جاذبه‌های آن را ندارید، در تابستان هم می‌توانید راهی این جزیره شوید؛

زیرا به جز یکی دو بازار روباز این جزیره، همگی مراکز خرید مجهز به سیستم‌های خنک‌کننده قدرتمند هستند و اصلا نباید نگران گرما و رطوبت آزاردهنده هوای تابستانی این جزیره باشید.

برای آب‌تنی در دریا هم تابستان فصل بهتری است؛ زیرا در زمستان دمای آب به میزان محسوسی کاهش پیدا می‌کند.

بهترین زمان سفر برای شرکت در رویدادها

چنانچه قصد ماجراجویی و یا برنامه‌ریزی معین خودتان برای سفر مهم است و شما تنها نیاز به تهیه بلیط هواپیما به قشم هستید؛

کجارو برای تهیه بهترین و ارزان ترین بلیط هواپیما به شما کمک می‌کند تا با جستجوی آسان از میان ده‌ها فروشنده معتبر بهترین و ارزان ترین بلیط هواپیما را در زمان مد نظر خود انتخاب کنید.

شما می‌توانید با مشاهده و مقایسه آن‌ها بهترین انتخاب را برای سفرتان داشته‌ باشید.

مهم‌ترین رویداد این جزیره جشن نوروز صیاد است که طی یک روز در اواخر تیر ماه برگزار می‌شود.

در این روز صیادان به صید ماهی نمی‌روند و با پوشیدن لباس محلی نو و رقص و موسیقی محلی این روز را از جشن می‌گیرند.

از برنامه‌های جشن نوروز صیاد می‌توان به رقص‌های محلی گروهی همراه با موسیقی محلی، مراسم نمایشی شوشی با موسیقی و رقص محلی که داستان جذابی هم دارد.

رنگ کردن درها و نخل‌ها به عنوان نشانه‌ای برای آغاز فصل جدید صیادی، شنا و آب‌تنی و ورود به آب با لباس‌های نو، هوا کردن بادکنک‌های کاغذی، مسابقات مختلف از جمله شنا، طناب‌کشی، غواصی، قایق‌‌رانی با قایق‌های پارویی، بازی‌های محلی مسابقات غذایی ویژه بانوان و نمایشگاه‌های صنایع‌دستی اشاره کرد.

این مراسم با اهدای جوایز به گروه‌های برتر ادامه دارد و موسیقی محلی تا پاسی از شب نواخته می‌شود.

جشن نوروز صیاد در روستای سلخ به صورت ویژه برگزار می‌شود و علاوه بر سلخ روستاهای رمچاه، لافت، هنگام، مسن و هرمز نیز میزبان برگزاری این مراسم آئینی هستند.

جشن سنتی نخل و خرما یکی دیگر از رویدادهای جذاب قشم است که در دهه آخر شهریور و طی چند روز برگزار می‌شوند.

در این رویداد انواع درخت خرما به فروش می‌رسد و دستگاه‌های تهیه فراورده‌هایی از این میوه همچون شیره ، انواع شیرینی‌های تهیه شده از خرما و صنایع‌دستی تهیه شده از ساقه‌ها و برگ نخل در معرض نمایش قرار می‌گیرد.

پخش فیلم‌های جذاب از دیدنی‌های جزیره و فرآورده‌های خرما در شب‌های جشنواره، حرکت نمادین کاروان شتر با کجاوه، اجرای انواع موسیقی محلی، انجام بازی‌های محلی و مراسم مولودی‌خوانی از دیگر برنامه‌های این جشنواره است.

جشن میگوی قشم مراسم دیگری است که نباید بازدید از آن را از دست بدهید.

این جشن معمولا در روزهای ۲۴ و ۲۵ آبان همراه با نمایشگاه‌های تخصص صنایع‌دستی، برنامه‌های شاد هنری، مسابقه، موسیقی و دیگر برنامه‌های سرگرم‌کننده در پارک ساحلی منطقه آزاد قشم برگزار می‌شود.

حال که با بهترین زمان‌های سفر به این جزیره بیشتر آشنا شدید.

فرصت را از دست ندهید و برای بهره‌مندی از بهترین فصل جزیره لذت بردن از آب و هوا و طبیعت و همچنین به دلیل مقرون به صرفه‌بودن هزینه‌های سفر در فصل زمستان حتما برای سفر به قشم اقدام کنید.

برای اینکه سفری بی دردسر، راحت و برنامه‌ریزی شده داشته باشید می‌توانید با تور سفر کنید که تمامی عناصر سفر همچون هتل هزینه‌های حمل و نقل و یا ترانسفر فرودگاهی و غذا در برنامه تور لحاظ شده است.

جالب است بدانید که کجارو امکان جستجوی بهترین و ارزان‌ترین تورها به تمامی مقاصد گردشگری ایران و خارج از کشور را از میان صدها آژانس مسافرتی به شما می‌دهد.

پس اگر دوست دارد در زمان‌ها و یا در فصل‌های مختلفی برای سفر به قشم اقدام کنید از کجارو که بهترین انتخاب‌ها برای تور قشم را به شما پیشنهاد می‌دهد استفاده کنید.

شما می‌توانید از میان فهرست تورهای ده‌ها آژانس معتبر، بهترین تورها را مشاهده و قیمت آن‌ها را مقایسه کنید و در نهایت ارزان‌ترین تور به قشم را انتخاب کنید.

ویزای تاجیکستان

 

جاذبه های تفریحی

 

غار خربس، ساحل طلایی (پلاژ سیمین)

مجتمع تفریحی ساحل طلایی که به پلاژ سیمین قشم هم معروف هست، یه مجتمع اقامتیه که لب دریاست و علاوه بر اینکه یه هتل سه ستارس، ساحل تمیز و شنی اختصاصی دارد.

تو ساحل طلایی به جز شنا و گشت تو ساحل می‌تونید به ورزش‌ها و تفریحات آبی مثل جت اسکی و غواصی هم بپردازید.

اگه اطلاعات بیشتری درباره هتل های قشم می‌خواید روی عبارت هتل های قشم کلیک کنید.

یکی دیگه از جاهای دیدنی قشم، مجموعه غارهای خربس هستن. غارهای خربس قشم تو فاصله حدود ۱۰ کیلومتری شهر قشم قرار دارن.

به صورت کلی غارهای خربس از مجموعه ای از غار های تو در تو تشکیل شدن که با فرسایش خاک و عبور اون از تو سنگ ها به وجود آمدند.

بعد ها بومی ها برای پناهگاه خودشون اومدن این غارهاکه حدود ۳۰ متر بالاتر از زمینن رو شکل دادن و از اون استفاده کردن.

دره ستاره ها

دره ستاره ها هم که احتمالا معرف حضور هر کسی که به قشم سفر می‌کنه هست.

دره ستارگان یا همون دره ستاره ها یکی از جاهای دیدنی قشم به حساب می آید که نزدیک روستای برکه خلف واقع شده و از نظر زمین‌شناسی قدمتی حدود ۲ میلیون سال دارد که از فرسایش خاک اون منطقه طرح های خیلی جالبی تو این دره به وجود آمده است.

خاک سست این منطقه باعث شده که فرسایش خیلی زیادی از طریق باد و بارون به وجود بیاد و وقتی که باد تو دره میپیچه صداهای عجیبی تو این به گوش میرسد که بعضی بومی ها می گویند صدای اجنه است.

برای همین شب ها به دره ها نمی رفتند.

برای رفتن به دره ستاره ها باید یه فرعی رو دو سه کیلومتر برید تا برسید به روستای پاک برکه خلف. پشت روستا دره ستاره ها قرار دارد.


جزایر ناز

جزایر ناز هم که احتمالا کم و بیش دربارش شنیدید و خوندید. اما مخصتر اینکه جزایر ناز درواقع دو  جزیرهستند که وقتی آب دریا پایین میرود، به قشم وصل می‌شوند و موقعی که مد می‌شود ارتباطشون قطع میشود.

اما دقت کنید که برای رفتن روی جزایر به جزر و مد دریا دقت کنید.

ما تو مطلب بهترین زمان برای رفتن به جزایر ناز، زمان‌های تقریبی جزر و مد رو نوشتیم.

اگر موقع رسیدن به محل جزایر ناز، آب دریا بالا باشد، می‌توانید در ساحل گشت بزنید و از دور جزایر رو تماشا کنید.

اما شاید اصرار داشته باشید که حتما به جزایر ناز برید.

در این صورت می‌توانید مسیر رو ادامه بدید و وقتی موقع مناسب رسید برای تماشا برگرید.

اگر هم وقت نشد می‌تونید روز بعد برگردید.

خلاصه اینکه اومدید سمت ما، هر کدوم از جاهای دیدنی قشم رو نتونستید ببینید، این یکی رو از دست ندید.

جزیره هنگام

برای دیدن دلفین ها و بازدید از جزیره هنگام باید برید اسکله شیب دراز یا کندالو.

اگه دوست دارید شانستون برای دیدن دلفین‌ها بیشتر بشه، پیشنهاد می‌شه ماه‌های خنک سال و حداکثر تا ساعت ۱۰ صبح خودتون رو به اسکله شیب دراز برسونید.

به هر حال وقتی به شیب دراز رسیدید، یه قایق می‌گیرید و میرید گشت جزیره هنگام.

جنگل حرا

و به! می‌رسیم به یکی از شگفت‌انگیزترین جاهای دیدنی قشم یعنی جنگل حرا.

جنگل های حرا قشم محل زندگی گونه های خیلی زیادی از گیاهانو جانورانی هستند که خیلی از اون ها مختص همین جنگل ها محسوب میشن.

حرا که مقدار زیادی از این جنگل ها رو شامل میشه یه درختیه که ریشه ای داره که تو عمق چند صد متری دریا است و با جزر و مد قسمت بالاییش پدیدار میشه و بعد هم ناپدید میشه.

برای رفتن و لذت بردن از این جنگلا قایق های تفریحی هم هست که میتونین اجاره کنین و از گردش لذت ببرین.

برای بازدید از جنگل حرا می‌تونید برید به یکی از روستاهای سهیلی یا هفت رنگو. روستاها فاصله چندانی از هم ندارن.


تنگه چاهکوه

اگر تا اینجا از جاهای دیدنی قشم بازدید کردید ولی هنوز طبع ماجراجوییتون سیر نشدید، دیدنی بعدی قشم رو امتحان کنید:

تنگه چاهکوه حدود ۹۰ کیلومتر با شهر قشم فاصله داره.

وقتی برید اونجا یه سری چاه های کم عمق میبینین که برای جمع آوری آب استفاده میشده که دلیل اصلی نام گذاری این دره هم همینه.

باید سعی کنید تو فصول خنک تر سال به این تنگه برید، به خاطر گرمای زیاد و تنگ بودن بعضی قسمتای این دره ممکنه با مشکلاتی روبرو بشید پس آب حتما با خودتون همراه داشته باشین.

بعد از جنگل حرا با شماست که اول بخواید تنگه چاهکوه رو ببینید بعد غار نمکدان، یا اول غار نمکدان بعد تنگه چاهکوه.

غار نمکدان

غار نمکدان یا غار نمکی که طولانی ترین غار نمکی جهان محسوب میشه،نزدیک روستای کانی قرار داره و حدود ۶ کیلومتر طول داره.

البته این غار یکی از چندین غار نمکی هست که تو کوه مخروطی شکل نمکدان شکل گرفته. ارتفاع این کوع حدود ۳۴۰ متره.

اگه به غار نمک برید حس این بهتون دست میده که وارد یه منطقه کوهستانی پر برف شدین ولی به جای برف همش نمکه!

این منطقه برای عاسی واقعا جای بکریه، البته باید با خودتون چراغ قوه همراه داشته باشین چون از حدود ۲۰ متر به بعد دیگه غار تاریک میشه.

چون غار نمکدان از قشم دوره، خیلی از افراد بازدید از اون رو بی خیال می‌شن.

به همین دلیل توصیه می‌کنیم اینجا رو اصلا از دست ندید.

ضمنا سواحل اطراف روستای کانی واقعا جای بکر و قشنگیه.

برای رفتن به غار نمکدان دوتا انتخاب دارید: می‌تونید اول برید تنگه چاهکوه که بالا توضیح دادیم.

ویزای تاجیکستان

شکم گردی

1. رستوران معروف و پرطرفدار قلعه قشم

اگه میخوای غذاهای متفاوت دریایی رو میتونی به رستوران قلعه که یکی از بهترین رستوران های قشم است، سر بزنی.

میتونی موقع غذا خوردن از تماشای دریا هم لذت ببری.

جالبه بدونی این رستوران منویی نداره و لیست غذاها به صورت شفاهی به مشتری ها گفته میشه.

توی این رستوران صید روزانه است و اگه یه روزی صید نداشته باشن رستوران تعطیله!

خوراک کوسه، ماهی مرکب، صدف و میگو رو میشه توی این رستوران نوش جان کرد که با ادویه های تندی هم تهیه میشه.

این رستوران فقط شب ها بازه پس اگه خواستی بهش سر بزنی، حواست باشه که شب باید بری.

آدرس: ضلع جنوبی قلعه پرتقالی‌ها

2. رستوران خاله از بهترین رستوران های قشم

یه رستورانی که توی کل جزیره معروفه، رستوران خاله است که کنار رستوران قلعه قرار داره.

طعم این غذاها مزه غذاهای خانگی رو میده. سمبوسه های خیلی خوش طعمی هم داره که باید امتحانش کنی.

فلافل های تند و پرادویه ای هم داره.

علاوه بر این غذاهای دریایی لذیذی مثل کوسه، ماهی مرکب و صدف داره.

یه غذای معروف دیگه ای به اسم میکس داره که ترکیبی از کوسه و میگو است. این رستوران هم فقط شب ها بازه.

آدرس: ضلع جنوبی قلعه پرتقالی‌ها

3. رستوران نعیم رستورانی متفاوت در قشم

رستوران نعیم یه سلف سرویس بزرگی داره و جزو رستوران های پرطرفداره که میگو پفکی هاش خیلی معروفه.

منوی متنوعی داره که انواع غذاهای دریایی، انواع مرغ، کباب و استیک رو شامل میشه. قلیه ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و زبانزد توی این رستورانه.

رستوران نعیم بعد از ظهر ها بازه و مثل بقیه رستوران های جزیره تنها برنجی که پخته میشه، برنج هندی است.

آدرس: میدان امامقلی خان، جنب شهرک ساحلی، طبقه همکف، پلاک ۹۸۵

4. رستوران الوند از خوش طعم ترین رستوران های قشم

رستوران الوند، داخل هتل الوند قرار داره پس میتونی هم غذایی لذیذ میل کنی و هم توی هتل استراحت کنی.

از بهترین غذاهای رستوران الوند میشه به قلیه ماهی، بشقاب کوسه و غذاهای دریایی دیگه اشاره کرد.

البته کباب شیر ماهى و قلیه ماهى و میگو و ماهى سوخارى غذاهای خوش طعم این رستورانه.

رستوران: بلوار آزادگان، جنوب غربی میدان شهدا (نبش خیابان الهیه)

5. رستوران امیران از شیک ترین رستوران های قشم

رستوران امیران قشم جزو رستوران های محبوب و پر طرفدار قشم است که اکثر مسافرانی که به قشم سفر کردن، حداقل یه بار به این رستوران رفتن.

این رستوران توی طبقه دوم سیتی سنتر 1 قشم قرار داره یه منوی کامل و عالی از غذاهای ایرانی داره و سالنش هم خیلی قشنگ و تشریفاتیه.

این رستوران با بهترین غذاهای ممکن از گردشگرای قشم پذیرایی می کنه.

تو هم می تونی به همراه خانواده ات یه شب دلچسب رو توی این رستوران تجربه کنی.

آدرس : مجتمع سیتی سنتر 1 قشم طبقه دوم

6. رستوران آریا از برترین رستوران های قشم

رستوران آریا یکی از معروف ترین رستوران های جزیره قشم است که غذاهاش جزو پرطرفدار ترین ها توی این جزیره است.

توی این رستوران، غذا های سنتی قشم و غذا های خوش طعم دیگه سرو میشه که طرفداران زیادی هم داره.

راستی قیمت غذا هاش نسبت به کیفیتش خیلی مناسبه

آدرس: خیابان شهید باهنر- روبروى پاسگاه مرکزى

7. رستوران محبوب و خوش غذای گل مریم در قشم

رستوران گل مریم یه رستوران محشر و معروف توی جزیره قشم است.

رستوران گل مریم رستوران محبوبی برای اونایی که عاشق غذاهای دریایی هستن.

منوی این رستوران شامل انواع غذاهای دریایی و ایرانیه. حتما توی سفرت به قشم به این رستوران هم سری بزن.

آدرس: بلوار ولیعصر – چهارراه پردیس

8. رستوران سنتی و زیبای بادیل

رستوران بادیل قشم از رستوران های سنتی جزیره قشم است که یه فضای کاملا سنتی و بومی داره.

توی این رستوران انواع غذاهای ایرانی، محلی و دریایی با قیمت مناسب سرو میشه.

گردشگران و مسافرانی که به دنبال رستوران سنتی با غذاهای خوشمزه می گردن حتما از رستوران بادیل قشم بازدید کنن.

آدرس : سایت نخل زرین، خیابان پیام، روبروی در اصلی برج های دوقلوی آپادانا

9. رستوران اپل از لوکس ترین رستوران های قشم

رستوران اپل علاوه بر رستوران دارای قسمت های فست فود و کافی شاپ هم هست که میتونی با سلیقه غذایی خود هر نوع غذایی رو که دوست دری نوش جان کنی.

این رستوران توی خیابان ولیعصر قشم و روبه روی بازار ستاره قرار داره که میتونی بعد از چند ساعت خرید و راه رفتن توی این بازار ناهار و یا شام رو مهمون رستوران اپل باشی.

آدرس: خیابان امامقلی خان – جنب بانک سامان

10. رستوران اربابی از رستوران های خاص و دیدنی قشم

رستوران اربابی قشم یه رستوران بی نظیر و فوق العاده توی سرو غذاهای خانگیه که طعم خوبی داره.

بیشتر مسافرای قشم این رستوران رو میشناسن.

بعد از گشت و گذار توی جزیره قشم میتونی به این رستوران هم سری بزنی و دلی از عزا در بیاری.

آدرس: نخل زرین – نرسیده به میدان امامقلی خان – پشت ساختمان بانک ملی
عکس 10

ویزای تاجیکستان

 

سوغات قشم

 

صنایع دستی حصیری

از آنجایی که آب و هوای این جزیره گرم و خشک است محصولات حصیری بسیار کاربردی و مفید هستند، از همین رو صنایع دستی حصیری در این جزیره بسیار رونق دارد.

محصولاتی که می توانید بخرید نیز شامل سینی گرد و بزرگ به نام سپ، دمکش، گلدان حصیری، ظرف میوه و ظرف نگهداری نان کفه نیز هستند.

حصیرباقی به عنوان رایج ترین و معمول ترین صنعت دستی استان هرمزگان معروف است چرا که مواد این صنعت که حصیر باشد از درخت خرما تهیه می شود و در این جزیره به وفور می تواند حصیر پیدا کرد.

هنرمندان این ناحیه با خلاقیت هایی که دارا هستند اقدام به بافت مدل های مختلف صنایع دستی می نمایند.

ادویه ‌های جنوبی

آوازه ی ادویه های جنوبی را همه حتما شنیده اند و از غذاهای خوشمزه ی آن ها مشخص است که حتما باید در سفرتان به قسم مقداری ادویه جنوبی هم تهیه کنید.

در قشم می‌توانید این ادویه‌های متنوع را از مغازه‌های مختلف خریداری کنید و به غذاهای‌تان عطر و طعم جنوبی اضافه کنید.

صنایع گلیم بافی و رودوزی های سنتی

صنایع دستی یکی از برگزیده ترین سوغاتی های این جزیره است، گلیم بافی و رودوزی های سنتی تولیدات زنان و دختران این منطقه است همین خود سبب رونق این بازار در قشم بشود و افراد بسیاری در این زمینه در حال فعالیت هستند.

گلیم بافی و رودوزی و نواربافی در این منطقه یکی از سنت هایی است که از قدیم در این منطقه وجود داشته و هنوز هم به عنوان یکی المان های برجسته از این استان در بین عموم مردم رواج دارد.

انواع و اقسام نوارهاى تزئینى لباس (شک ‌بافى)، رودوزى و سوزن‌دوزى (خوس‌ دوزى، گلابتون ‌دوزى)، ساخت محدود عود به عنوان ساز سنتى، توربافى و گرگوربافى تنها بخشی از هنر زنان این منطقه است.

امروز رشته های جدیدی نظیر قالی بافی، گلیم بافی، نگارگری، حصیر و سبدبافی نیز به صنایع دستی قشم اضافه شده است و امید از است که با این کار سبب ایجاد اشتغال در این منطقه شده اند.


خرید لباس در مراکز خرید قشم

از آن جایی که جزیره قشم به دریا نزدیک است بنابراین مراکز خرید پربار و متنوعی دارد و می توانید در طول سفرتان به مراکز خرید متعددی در این جزیره وجود دارد بروید و لباس هایی باکیفیت و با قیمت مناسب را برای خودتان یا برای بستگانتان بیاورید.

صنایع دستی دریایی

جای جای این جزیره ی جنوبی ایران دیدنی است، سوغاتی جذاب دیگری که می توانید در سفرتان به قشم تهیه کنید صنایع دستی دریایی است.

هنگامی که در این جزیره عملیات جزر و مد دریا رخ می دهد تعداد زیادی صدف، حلزون و بقایای آبزیان خلیج فارس در سواحل این جزیره می ریزند.

اهالی بومی این منقطه با جمع آوری آن ها و به کاربردنشان در تابلوهای برجسته اقدام به ارائه محصولات بومی و جذابی می نمایند.

مواد اولیه‌ی مصرفی شامل پوسته‌ی حلزون‌ها، صدف‌ها، استخوان ماهی، گوش ماهی و مرجان است و برای اتصال قطعات انتخاب شده از چسب بی‌رنگ استفاده می‌کنند.

کیک سنتی هلر

در نزدیکی جزیره ی قشم حدود ۱۸ کیلومتری آن روستایی به نام هلر وجود دارد که در آن دو کارگاه شیرینی پزی و حلواپزی وجود دارد و شیرینی های محلی متعددی در این دو کارگاه تهیه می شود.

از معروف ترین شیرینی هایی که در این روستان پخته می شود کیک هلر است که نوعی کیک اسفنجی بوده و از ترکیب آرد، تخم مرغ، شکر و وانیل تهیه می شود.

در قشم، بیشتر شیرینی‌ فروشی‌ها کیک هلر دارند.

از آنجایی که این کیک را در هیچ جای دیگر دنیا نمی‌توانید پیدا کنید بهترین انتخاب به عنوان سوغات است.

نان تموشی و نان‌های محلی

در قشم، بیش از ۲۰ نوع نان محلی پخته می‌شود که یکی از مشهورترین آن‌ها نان تموشی است.

برای پختن نان تموشی، ابتدا خوب تابه را داغ می‌کنند و بعد آرد را با آب مخلوط و تکه‌ای از خمیر درست شده را با دست برمی‌دارند و لایه‌ی نازکی روی تابه پهن می‌کنند.

روی آن پنیر یا تخم مرغ می‌ریزند و وقتی آماده شد با سس مهیاوه یا ماهی آبه که سسی است تهیه شده از آب ماهی، نمک، خردل، گشنیز و رازیانه می‌خورند.

علاوه بر این نان تموشی را با سس سوراغ هم می‌توان خورد که آن هم سسی معروف در نواحی جنوبی ایران است.

سوراغ سسی است که از مخلوط ماهی حشینه، آب، نمک، گل سرخ و پوست نارنج تهیه می‌کنند و با نان‌های محلی می‌خورند.

از دیگر نان‌های خوش‌طعم قشم باید از نان رخنه، نان دستی که نان مردم محلی قشم است، نان خمیر، نان بالاتاوه و نان کروسی یاد کرد.

خرما مشهورترین محصول جنوب ایران

خرما هم مقوی ترین سوغاتی است که از جزیره قشم می توانید همراه خودتان بیاورید.

محل رویش این میوه ی خوشمزه در نواحی جنوبی ایران و حیف است شما این همه راه تا قشم بروید خرما با خودتان نیاوید.

در بازارهای مختلف می‌توانید انواع و اقسام خرمای تازه و باکیفیت را خریداری کنید.

ویزای تاجیکستان

نکاتی درباره قشم

 

۱. قشم بزرگ‌ترین جزیره‌ی خلیج فارس است که در تنگه‌ی هرمز قرار دارد و از دیرباز متعلق به ایران بوده است.

۲. نام قدیم این جزیره در دوران ساسانیان، «ابرکان» بود که به معنی «جزیره‌ی بزرگ» است.

۳. از دوره‌ی صفوى به این سو، از این جزیره با نام «قشم» یا به گویش سواحل‌نشینان «کشم»، در منابع جغرافیایى و تاریخى یاد کرده‌اند.

۴. مساحت جزیره‌ی قشم ۱۴۹۱ کیلومترمربع است که ۲/۵ برابر دومین جزیره‌ی بزرگ خلیج فارس یعنی بحرین است.

۵. وسعت جزیره‌ی قشم از ۲۲ کشور در جهان بزرگ‌تر است.

۶. در سال ۱۳۸۲ بود که کلیه‌ی اراضى جزیره قشم به منطقه‌ی آزاد تبدیل شد و سازمان منطقه‌ی آزاد مسئول اداره کردن آن شد.

۷. از سال ۱۳۸۵ شمسی، قشم به سه بخش مرکزی، بخش شهاب و بخش هرمز تقسیم شد. همچنین این جزیره طبق آخرین تقسیمات کشور شامل ۶۹ شهر و روستا است.

۸. زبان اصلی مردم قشم، مانند تمام مردم ساکن بنادر و سواحل جنوب کشور و دیگر جزایر، فارسی است.

لهجه‌ی محلی و متداول مردم قشم در شهرها و روستاهای آن تقریباً یکسان است.

به‌طور کلی باید گفت زبان محلی قشمی، آمیخته‌ای از زبان‌های عربی، فارسی، بندری، هندی و انگلیسی است.

۹٫ متوسط بارندگى حدود ۱۵۵ میلى‌متر با میانگین حدود ۱۳ روز بارندگى در سال و به‌طور عمده در فاصله‌ی ماه‌هاى آبان تا فروردین است.

۱۰٫ شدیدترین زلزله‌ای که در این جزیره رخ داد، در سال ۱۳۸۴ بود که به بزرگی ۶/۴ ریشتر در فاصله‌ی ۱۹ کیلومتری بندر «درگهان» اتفاق افتاد.

۱۱٫ حدود ۱۲ هزار اصله نخل در ۸۹۰ هکتار از اراضى قشم وجود دارد.

کشت نخل در این جزیره از سابقه‌اى طولانى برخوردار است.

بالغ بر ۲۰ نوع مختلف خرما از نخل‌هاى جزیره‌ی قشم برداشت مى‌شود.

۱۲٫ چشمه‌های جزیره‌ی قشم که به‌ طور پراکنده در همه جای جزیره وجود دارند، فاقد آب شیرین بوده و عمدتا شور هستند.

۱۳٫ اولین و مهم‌ترین جامعه‌ی گیاهی جزیره، جنگل‌های حرا هستند که بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مربع از جزیره را به خود اختصاص داده‌اند.

۱۴٫ پارک کروکودیل قشم به عنوان اولین مرکز پرورش و نگهداری کروکودیل تمساح در خاورمیانه، در سال ۱۳۸۹ در این جزیره راه‌اندازی شد.

۱۵٫ اولین ژئوپارک کشور نیز در جزیره‌ی قشم واقع شده است.

ژئوپارک منطقه‌اى است که چندین پدیده بارز زمین‌شناسى در محدوده آن قرار گرفته باشد.

همچنین ممکن است علاوه بر پدیده‌هاى زمین‌شناسى از آثار تاریخى، بوم‌شناسى، باستان‌شناسى و میراث فرهنگى و طبیعى دیگر برخوردار باشد.

۱۶٫ در جزیره‌ی قشم معادن گوناگونی از قبیل نمک، خاک سرخ و گاز وجود دارد که به ویژه در گذشته سبب رونق تجاری این جزیره بوده است و قسمتی از مشاغل جزیره نشینان را تامین می‌کرده است.

۱۷٫ صیادان جزیره‌ی قشم آخرین روز تیرماه هر سال را «نوروز صیاد» می‌نامند که اولین روز از فصل گرما است.

در نوروز صیاد، هیچ‌یک از صیادان قشمی ماهی و موجود آبزی دیگری را صید نمی‌کنند و از خوردن هر گونه آبزی‌ امتناع می‌کنند.

۱۸٫ لنج‌سازی از قدیمی‌ترین صنایع بومی مردم قشم در استان هرمزگان است.

۱۹٫ مدرسه‌ی دینى آل کمال قشم که به اختصار کمالى نامیده مى‌شود، قدمتی ۳۰۰ ساله در تدریس مسائل دینی و فقه اسلامی دارد.

۲۰٫ دانشگاه‌های جزیره‌ قشم در چندین سال اخیر توسعه‌ی چشم‌گیری داشته‌اند.

این دانشگاه‌ها عبارت‌اند از:

دانشگاه آزاد اسلامی، موسسه آموزش عالی قشم که با همکاری دانشگاه کارلتون کانادا است، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی صنعت آب و برق، واحد بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران واحد بین الملل.

۲۱٫ جزیره‌ی قشم به عنوان یکی از قطب‌های ورزش استان هرمزگان بیش از ۵۰ باشگاه و دسته‌های ورزشی دارد که زیر نظر ۱۲۰ مربی مشغول به فعالیت هستند.

۲۲٫ موسیقی سنتی «عضوا» از قدیم در قشم مرسوم بوده است.

مردم با این موسیقی عروس و داماد را به خانه مشایعت مى‌کنند.

عضوا معمولا در ساعات آخر جشن عروسى از جلوی بازار آغاز شده و به منزل عروس ختم مى‌شود.

اجراکنندگان این موسقی سنتی به همراه داماد این مسیر را پیاده طى مى‌کنند.

۲۳٫ در انتها جالب است بدانید که فیلم سینمایی «اژدها وارد می‌شود» در جزیره‌ی قشم فیلمبرداری شده است.

بیشتر لوکیشن‌های فیلم در روستای چاهو شرقی «چاهکوه» قرار دارد. شاید زیباترین لوکیشن فیلم را بتوان دره‌ی چاهکوه قشم دانست.